top of page

Health coaching

emotie eten den haag
5 elementen
Mindset
Voeding
Beweging
Ontspanning
Slaap
Als de 5 genoemde elementen in balans zijn voel je je heerlijk energiek. Bij een disbalans, als je bijvoorbeeld heel gezond eet, veel beweegt maar elke nacht geen oog dicht doet, dan voel je je nog steeds uitgeput en dat belemmert gewichtsverlies. Hetzelfde geldt als je bijv. wel gezond eet, veel beweegt en goed slaapt maar jezelf geen seconde rust gunt gedurende de dag. Ook dan zul je je nog steeds uitgeput voelen en zonder de juiste mindset zul je constant een strijd moeten leveren om een gezonde leefstijl te bereiken en is het dweilen met de kraan open. 

Het goede nieuws is dat een gezonde leefstijl helemaal niet saai hoeft te zijn, verre van zelfs! Mensen met een gezonde leefstijl houden evengoed van gezelligheid en lekker eten en leuke dingen doen. Het verschil is dat bij hen de 5 elementen in balans zijn waardoor het niet als een straf of als een frustratiepunt wordt ervaren. Het is goud waard om die mindset en balans te bereiken! Met behulp van Health Coaching help ik je daar graag bij!

Mindset

Gezonde gewoontes creëren
 
Van jongs af aan hebben we gezonde en minder gezonde gewoontes aangeleerd. Naarmate de tijd verstrijkt worden deze gewoontes een automatisme, iets wat het onbewuste brein, zonder er bij na te hoeven denken, doet. Een voorbeeld is autorijden. In het begin tijdens de rijlessen moet je nog overal met je volle bewustzijn op concentreren. Na enige rijervaring gaat het allemaal vanzelf.  Dat geldt vaak ook voor tandenpoetsen. Het is natuurlijk heel handig dat het brein zo werkt, maar het is minder ideaal als we bijvoorbeeld iedere avond automatisch een zak chips open trekken, een wijntje nemen, elke avond overwerken of elke dag zonder ontbijt de deur uit te rennen etc. 
 
Dit soort minder gezonde gewoontes kunnen stap voor stap veranderd worden. Het vergt in het begin doorzettingsvermogen maar wordt daarna een automatisme en als beloning ga je je steeds energieker en lekkerder in je vel voelen! Het goede nieuws is dat als je één gezonde gewoonte onder de knie hebt, andere positieve gewoontes vaak sneller volgen.  
"Small daily improvements are the key
to amazing long-term results!"
emotie eten coaching den haag

Motivatie

 

Ben je ooit vol enthousiasme aan gezond eten of een beweegprogramma begonnen om er vervolgens achter te komen dat je steeds minder motivatie hebt?  Waarom is het zo moeilijk om een gezonde leefstijl vol te houden? Daar kunnen verschillenden redenen voor zijn. Het programma paste misschien niet goed bij jou of het paste niet goed in je levensstijl. De meest voorkomende fout is echter om teveel veranderingen tegelijkertijd door te voeren. Stap voor stap succes op succes stapelen gaat je helpen je doel te bereiken!

Voeding

emotie eten den haag
Puur en Gezond Eten
 
Er zijn geen verboden voedingsgroepen. Het is een stap voor stap leefstijlverandering die realistisch is en goed in te passen in het dagelijks leven, ook met een gezin. De focus is op "echt" eten. Eten dat je overgroot oma zou herkennen als ze een moderne supermarkt binnenwandelt. Puur en voedzaam eten waardoor je geen honger hoeft te lijden en wat je volop energie geeft, in plaats van een sloom en opgeblazen gevoel. Het gaat je helpen meer energie te krijgen. 
 
Betekent dit dat je nooit meer een glas wijn of een dessert kunt nemen? Verre van! Er is geen verboden voedsel, dus zo nu en dan een glas wijn of een dessert zonder schuldgevoel hoort ook bij je nieuwe leefstijl. Het zit hem in het vinden van de juiste balans. Het gaat je helpen je enorm energiek te voelen en er stralend uit te zien!

Beweging

personal trainer den haag yourbestyou
personal trainer den haag yourbestyou
Zoveel mogelijk bewegen
 
Het menselijk lichaam is gemaakt om te bewegen. Beweging moet echter wel leuk zijn en niet iets waar je jezelf iedere keer met tegenzin naar toe moet slepen, want dan houd je het niet vol. Voor iedereen is er een vorm van beweging te vinden die je met plezier doet, waar je energie van krijgt! Als je nog niet aan beweging doet, gaan we samen op zoek naar een vorm van bewegen die het beste bij jou past! Ook kan ik, indien gewenst, een kort maar verantwoord krachttrainingprogramma voor je schrijven. Een programma dat je gewoon thuis kunt doen zonder dat je er materiaal voor nodig hebt. Iedere dag 10 minuten kan het verschil al maken! Een sterk lichaam geeft meer energie en helpt ook met het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel en je metabolisme.
emotie eten den haag
Intuitief Eten
 
Leer weer te vertrouwen op de signalen van je eigen lichaam. Zet de dieetbril af en creer een gezonde relatie met voeding. We zijn allemaal geboren als intuitieve eters. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat intuitieve eters meer tevreden zijn met hun lichaam, positief emotioneel functioneren, meer levensvoldoening hebben, onvoorwaardelijk zelfrespect en meer motivatie hebben om te bewegen met de nadruk op genieten in plaats van op uiterlijk of schuldgevoel.

 
emotie eten den haag

Emotie Eten Specialist

 

Heb je de neiging om te overeten als je je rusteloos, moe, verveeld, eenzaam, verdrietig of gestrest voelt? Je bent niet alleen! Het kan de moeite die je doet om gezond te leven behoorlijk saboteren en voor veel frustraties zorgen, waardoor je juist nog meer gaat eten om die gevoelens weer te dempen. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken is het belangrijk om uit te zoeken welke emoties jouw trigger zijn om te overeten. Vervolgens kun je leren om op een constructievere wijze met deze emoties om te gaan. Ik kan je hiermee helpen.

Voordelen van bewegen
 
 • Lagere kans op hart- en vaatziekten
 • Verlaagd risico op hoge bloeddruk
 • Betere verhouding tussen de goede en slechte cholesterol
 • Sterkere spieren en botten
 • Bewegelijke en soepele gewrichten
 • Verhoogde weerstand
 • Betere gewichtscontrole
 • Stressverlagend
 • Beter slapen
 • Grotere concentratie
 • Minder gevoelens van neerslachtigheid of angst

Ontspanning

personal trainer den haag yourbestyou
Ontspannen is opladen
 
Hoe gaat het? Druk, druk, druk is dan vaak het antwoord. Wat hebben wij en onze smartphone met elkaar gemeen? Dat we beide regelmatig opgeladen moeten worden om te blijven functioneren! Het belang van ontspannen wordt vaak heel erg onderschat. Het voelt lui aan en we vinden dat er geen tijd voor is. Maar zelfs in een ultiem druk bestaan is regelmatig een paar minuutjes opladen noodzakelijk om je energie hoog te houden en gezond te blijven. Voor iedereen is een passende vorm van ontspanning te vinden. Voor drukbezette mensen kan dat  bijv. 2 minuten rustig ademhalen zijn, even achter je bureau wat strekoefeningen doen of een paar minuten uit het raam staren. Als je de luxe van iets meer tijd hebt, kan een boek lezen, in bad gaan of bijv. een yogaklas volgen heerlijk ontspannend zijn. Het is goud waard voor je energieniveau en je gezondheid om dagelijks een aantal van deze momenten in te lassen. Je zult een wereld van verschil gaan voelen! Het verschil tussen veel aankunnen, op een rustige energieke manier, of chronisch zo gespannen als een boog door het leven gaan.

Slaap

personal trainer den haag yourbestyou
Genoeg slaap
 
Na een nacht goed slapen voel je je heerlijk uitgerust, fit, goedgehumeurd, alert en energiek. Je zit gewoon veel lekkerder in je vel. Slaap je echter te kort of onderbroken dan ga je dat al vrij snel merken. Je voelt je moe, chagrijnig, sloom en bent niet vooruit te branden. Dit is verre van gezond, het is een energiekiller en het saboteert een gezonde leefstijl. Genoeg en goed slapen is minstens zo belangrijk als gezond eten, genoeg bewegen en ontspannen. Tijdens het slapen herstelt je lichaam zich zowel fysiek als mentaal. De voordelen van goed slapen zijn groot. Mocht je (nog) niet goed slapen dan gaan we op zoek naar de oorzaken hiervan en maken we een plan zodat je een betere nachtrust krijgt. Dit is voor iedereen persoonlijk, dus maatwerk. 

bottom of page